Maastricht, 24 januari 2019


» Ontwikkelingen Maastricht-Oost gaan door in 2019

» Bewegen en meer aan de Groene Loper

» A2Health-studie: op zoek naar extra deelnemers

 

Ontwikkelingen Maastricht-Oost gaan door in 2019

De ontwikkelingen in Maastricht-Oost gaan in 2019 volop verder. Op de Groene Loper worden de komende jaren meer dan 1.000 woningen en appartementen gebouwd door Ballast Nedam Development en LAUDY Bouw & Ontwikkeling. Er ontstaat een nieuw stuk Maastricht.

Het project bestaat uit verschillenden deelprojecten in meerdere fasen. De verkoop van fase 1, deelplan Laan van Bellevue, is vorig jaar van start gegaan. De voorbereidingen voor fase 2 zijn in volle gang.

Wilt u alvast een kijkje nemen? Kijk dan op: https://wonenaandegroeneloper.nl/web/tour/

 
 

Bewegen en meer aan de Groene Loper

Ze staan er alweer een tijdje, heeft u ze al gezien? De toestellen van de beweegtuin in het Vrijheidspark. We gingen in gesprek met Ed Sassen, fysiotherapeut en geestelijk vader van een beweegtuin op de Groene Loper. Met Jef Lameriks van Maastricht Sport, die uitlegt waarom dit soort toestellen meer zijn dan alleen een stimulans om te bewegen. En met Raymond Dassen, penningmeester van Stichting Stadspark Oost en zeer blij met het eindresultaat.

 
 

A2Health-studie: op zoek naar extra deelnemers

In 2016 en 2017 hebben zo’n 750 mensen meegedaan aan de A2Health-studie: een onderzoek van de Universiteit Maastricht naar het effect van de omgeving op beweeggedrag en gezondheid. Het is geweldig dat er zoveel mensen hebben meegedaan! 

Op het moment is de Universiteit Maastricht bezig met de eerste vervolgmeting om te kunnen zien of veranderingen in de omgeving ook leiden tot veranderingen in beweeggedrag en gezondheid. 

In deze vervolgmeting worden deelnemers uit de eerste meetronde gevraagd om nogmaals deel te nemen. Ook wil het onderzoeksteam graag 500 nieuwe deelnemers toevoegen aan het onderzoek. En daar hebben zij uw uw hulp bij nodig! 

Universiteit Maastricht vraagt alle inwoners van Maastricht-Oost en Maastricht-West om deel te nemen. Deelnemers aan het onderzoek vullen een korte vragenlijst in en dragen gedurende zeven dagen een beweegmeter en GPS-logger. Deelnemers die het onderzoek afronden krijgen een cadeaubon t.w.v. €15,-. Heeft u interesse in deelname? Kijk dan op www.A2Health-studie.nl voor meer informatie en om u aan te melden. 

 

Algemene ontwikkelingen Groene Loper: www.mijngroeneloper.nl
Voorbereidingen Avenue2/Ballast Nedam Development eerste nieuwe huizen: 
www.wonenaandegroeneloper.nl
Kenniswebsite A2 Maastricht: 
www.a2maastrichtmodel.nl

  Meer informatie of vragen? Ga naar www.a2maastricht.nl
U kunt ook mailen of bellen naar servicelijnmaastrichtoost@maastricht.nl of 043 350 71 50
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Mailing verstuurd via Sendtex.