Maastricht, 30 augustus 2018


» Mijn Groene Loper tekent Maastrichts Energie Akkoord

» Werkzaamheden inrit Hunnenweg

» Bijzondere buurtclub krijgt rondleiding over Groene Loper

» Oude bekenden op Groene Loper

Mijn Groene Loper tekent Maastrichts Energie Akkoord

Nadat de meeste auto’s ondergronds rijden en voetgangers en fietsers bovengronds ruim baan hebben, gaan de stedelijke ontwikkelingen in Maastricht-Oost door onder de vlag Mijn Groene Loper. Dit project is een samenwerking tussen de gemeente Maastricht, Projectbureau A2 Maastricht, Ballast Nedam Development en LAUDY Bouw & Ontwikkeling. Deze partijen onderschrijven het belang van duurzaamheid in ruime zin en hebben vanmorgen hun afspraken en ambities vastgelegd in het Maastricht Energie Akkoord.

Werkzaamheden inrit Hunnenweg

Donderdag 30 augustus is de Hunnenweg vanaf de kant van de Scharnerweg afgesloten voor straatwerk.

Wat gaat er gebeuren?
Bij de inrit van de Hunnenweg, aan de kant van de Scharnerweg ligt een aantal tegels los of zijn beschadigd. Deze tegels kunnen niet zo blijven liggen en daarom wordt de inrit door Avenue2 hersteld. Bij het herstellen van de inrit worden de tegels opgepakt en kapotte tegels vervangen.

 

Bijzondere buurtclub krijgt rondleiding over Groene Loper

Een jaar na je pensioen nog een keer terug naar je oude job. Olga van Oploo doet het met plezier. Negen jaar lang werkte ze bij het Informatiecentrum A2 Maastricht. Daar vertelde ze geïnteresseerden alles over het omvangrijke project. Nu neemt ze nogmaals een groep mee over de Groene Loper. En wat voor een groep!

 
 

Oude bekenden op Groene Loper

Tijdens een wandeling op de Groene Loper kwamen we tot ons plezier een paar ‘oude bekenden’ tegen vóór eethuis Farèn aan het pleintje Frankenstraat.

Weet nu nog?
Deze stadsbankjes hebben een verhaal. Ze zijn gemaakt van de gele balkonhekjes van de eerste te slopen flats langs de Viaductweg in 2011. Dit initiatief kwam destijds van Gertje Dormans, bewoonster van Wittevrouwenveld en ontwerper en producent van ‘duurzaam Design’. Zij maakte in overleg met Avenue2 een afspraak met de sloper om de kenmerkende balkonhekjes te bewaren en er deze A2-bankjes van te maken. Gertje Dormans en Rob van Avesaath maakten ook de grote A2-herinneringsbank die nu op de Geusseltheuvel staat. Deze is helemaal gemaakt van materiaal uit de bouwput van de tunnel.

Nieuwe plek voor stukje stadsgeschienis
Nu kunnen bezoekers van Farèn plaatsnemen op de gele bankjes om te genieten van het zonnetje, een drankje én de Groene Loper. En zo heeft een stukje stadsgeschiedenis een mooie plek gekregen op de Groene Loper.

 

Algemene ontwikkelingen Groene Loper: www.mijngroeneloper.nl
Voorbereidingen Avenue2/Ballast Nedam Development eerste nieuwe huizen: www.wonenaandegroeneloper.nl
Kenniswebsite A2 Maastricht: www.a2maastrichtmodel.nl

  Meer informatie of vragen? Ga naar www.a2maastricht.nl
U kunt ook mailen of bellen naar servicelijnmaastrichtoost@maastricht.nl of 043 350 71 50
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Mailing verstuurd via Sendtex.