Maastricht, 16 november 2017


» Oversteek bij Voltastraat week langer dicht voor autoverkeer

» 16 op 17 november: nachtafsluiting rotonde Scharnerweg

» Wilt u zelf de luchtkwaliteit volgen?

» Rotonde Witte Hoek in Rothem dicht voor autoverkeer op 21 en 22 november

» Planstudie Stad en SpoorLezing 'De mobiele stad'

Oversteek bij Voltastraat week langer dicht
voor autoverkeer

Sinds 9 oktober is de oversteek bij de Voltastraat - Professor Cobbenhagenstraat afgesloten voor alle verkeer, voor het aansluiten van deze oversteek op de Groene Loper. Naar verwachting gaat de oversteek eind deze week open voor voetgangers en (brom)fietsers, conform de planning. Voor autoverkeer duurt het nog een week langer, omdat het asfaltwerk pas volgende week gedaan kan worden.

16 op 17 november: nachtafsluiting
rotonde Scharnerweg

Sinds 9 november vindt in de avond- en nachturen asfaltwerk plaats op de Scharnerweg. Ook in de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 november zijn we nog aan de slag op rotonde Scharnerweg en op de Scharnerweg zelf, tot en met de Hunnenweg. Dit is de laatste nacht in een reeks van vier.

Hinder voor verkeer
De rotonde is volledig dicht voor autoverkeer tussen 22.00 en 6.00 uur. Het doorgaande autoverkeer wordt omgeleid via de John. F. Kennedysingel. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen wel door. We zetten verkeersregelaars in om hen te begeleiden.

Wilt u zelf de luchtkwaliteit volgen?

Dat kan via:

Luchtmeetnet Maastricht. Kies in het menu aan de linkerkant een meetstation (Kasteel Hillenraadweg of Meetstation Nassaulaan). Dan krijgt u een tabel met de meetresultaten te zien. De rode lijn geeft de wettelijke grenswaarde aan.

Luchtmeetnet Limburg. Selecteer meetstation '09 - Maastricht - A2 Kast' en kies over welke stof u meer wilt weten.

De monitoringstool van het Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit (NSL). In de rechterkolom kunt u bij 'focus op jurisdictie' kiezen voor Maastricht.

Rotonde Witte Hoek in Rothem dicht voor autoverkeer op 21 en 22 november

Voor de herinrichting van rotonde Witte Hoek in Rothem vindt asfaltwerk plaats. Daarom is de rotonde volledig afgesloten voor autoverkeer van dinsdagochtend 21 november 06.00 uur tot woensdagavond 22 november 19.00 uur. Er gelden omleidingsroutes. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen wel door.

Tijdelijk vervallen haltes en inzet pendelbus
Tijdens het werk kan lijnbus 30 niet de gebruikelijke route rijden. Daarom vervallen tijdelijk een aantal haltes en rijdt een pendelbus tussen rotonde Witte Hoek en station Meerssen.

 

Planstudie Stad en Spoor:
Lezing 'De mobiele stad'

Meer weten over het stationsgebied in ontwikkeling?

Op 16 november is er een volgende activiteit in het kader van de planstudie Stad en Spoor. Bureau Europa heeft allerlei specialisten bij elkaar gebracht:

16 november van 15.30 uur – 18.30 uur:
15.30 uur: uitleg over stationsgebeid door Marijke Terpstra gemeentelijke projectleider van o.a. de nieuwe fietsenstalling, verzamelen bij de KlimOp-toren in de Stationsstraat

Daarna gaat het programma verder bij: SVV Diato in het Stationsgebouw, Stationsplein 27.

16.15 uur: ‘Railroad Crossing’ door video- en geluidskunstenaar kunstenaar Joep Hinssen
16.30 uur: dubbellezing over complexiteit van Stad en Spoor door stedenbouwkundige Jake Wiersma van de gemeente Maastricht en architect Daniel Jongtien, partner van Benthem Crouwel Architekten, over hun ervaringen met o.a. Utrecht en Rotterdam centraal.
18.00 uur: performances door kunstenaar Joep Hinssen en dichter Maarten van den Berg

U bent van harte uitgenodigd de activiteit bij te wonen. Aanmelden is niet nodig. 

Bureau Europa levert een bijdrage aan de planstudie Stad en Spoor: een traject dat voortvloeit uit het actieprogramma Mijn Gezonde Groene Loper 2030. 

 
  Meer informatie of vragen? Ga naar www.a2maastricht.nl
U kunt ook mailen of bellen naar servicelijnmaastrichtoost@maastricht.nl of 043 350 71 50
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Mailing verstuurd via Sendtex.