Maastricht, 24 november 2017


» Afbouw verkeerssysteem bij Europaplein

» Verkeershinder in het Geusseltpark vanaf 27 november

» Asfalteerwerk Groene Loper

» Update werkzaamheden bergbezinkbassin Rothem

» Nieuw stadpark voor Maastricht-Oost

Afbouw verkeerssysteem bij Europaplein

Sinds medio april is de ombouw van knooppunt Europaplein zo goed als afgerond. Zo goed als, want eind dit jaar sluiten we de toerit naar de A2 richting Luik vanaf de Sint Gerardusweg definitief af voor verkeer. Via een nieuwe weg – het Winterbed – kan verkeer in de definitieve situatie vanaf de Groene Loper doorgaan richting John. F. Kennedysingel.

Verkeershinder in het Geusseltpark
vanaf 27 november

Ook in het Geusseltpark zijn we aan de slag voor de aanleg van de Groene Loper. Op de splitsing van de Stadionweg en de Pierre de Coubertinweg zijn we vanaf volgende week bezig met de aanleg van een verkeersdrempel. Het werk start op maandag 27 november en duurt naar verwachting twee weken.

Stadionweg afgesloten voor doorgaand autoverkeer
Tijdens het werk is de Stadionweg afgesloten voor doorgaand autoverkeer en de Pierre de Coubertinweg tijdelijk doodlopend. Autoverkeer volgt een omleiding via de Severenstraat, Ambyerstraat-Zuid, Terblijterweg. (Brom)fietsers en voetgangers worden ter plekke omgeleid.

Meer informatie, ook over de andere werkzaamheden in het Geusseltpark, leest u op onze website.

Asfalteerwerk Groene Loper

Soms valt het mee, soms valt het tegen…. Dat geldt ook voor het asfalteerwerk op de Groene Loper. Vrijdag 24 november zou de bovenste asfaltlaag (de deklaag) worden aangebracht ter hoogte van de oversteek Voltastraat-Professor Cobbenhagenstraat, de Frankenstraat en de Professor Kernstraat. Maar zojuist is bekend gemaakt dat het asfalteerwerk niet verder kan gaan vanwege het slechte weer. 

Update werkzaamheden bergbezinkbassin Rothem

Het werk aan en rondom het nieuwe bergbezinkbassin in Rothem vordert. Naar verwachting levert Avenue2 het werk voor de feestdagen op. Wat staat er tot die tijd nog te gebeuren?

 

Nieuw stadpark voor Maastricht-Oost

De gemeente Maastricht is volop aan de slag met de transformatie van het nieuwe stadspark tussen de ANWB-flat en Torenflat. De gemeente zorgt voor het ‘grijs en groen’: beplanting, paden, zitbanken, verlichting en afvalbakken. Aan de kant van het Oranjeplein is al gestart met de aanleg van het groen. 

Maar de bewoners willen meer. Op particulier initiatief is een crowdfunding gestart om voor het nieuwe stadspark meer voorzieningen te realiseren. “De A2 heeft jarenlang als een mes door het gebied gesneden. Met onze plannen willen we weer voor verbinding zorgen” vertelt Raymond Dassen, penningmeester van de Stichting Stadspark Maastricht-Oost. 

In de plannen van de gemeente voor het stadspark is ook de restauratie van het Limburgs Bevrijdingsmonument van Charles Eyck meegenomen. De restauratie is inmiddels klaar alleen het bordes moet nog opgeknapt worden. En van de beeldengroep is alles weer in goede staat.

 
  Meer informatie of vragen? Ga naar www.a2maastricht.nl
U kunt ook mailen of bellen naar servicelijnmaastrichtoost@maastricht.nl of 043 350 71 50
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Mailing verstuurd via Sendtex.