Maastricht, 8 december 2017


» Vandaag onthulling Herinneringsbank A2 Maastricht. Komt u ook?

» Oversteek Adelbert van Scharnlaan - Heerderweg tijdelijk overdag dicht

» Oprit Sint Gerardusweg

» Weer volop parkeren bij nieuwe Albert Heijn

» Bomen enzo...

Vandaag onthulling Herinneringsbank A2 Maastricht. Komt u ook?

Hij biedt plaats aan ongeveer 20 personen, is ruim 10 meter lang en een 1500 kilogram zware kolos: de Herinneringsbank A2 Maastricht. De bank bestaat vooral uit hergebruikte materialen uit de bouwput. Vandaag, vrijdag 8 december wordt hij als ‘Eerste Groene Loper Meubel’ onthuld op de Geusseltheuvel.  Komt u ook?

Oversteek Adelbert van Scharnlaan - Heerderweg tijdelijk overdag dicht

De fiets- en voetgangersoversteek bij de Adelbert van Scharnlaan - Heerderweg blijft naar verwachting tot half december overdag afgesloten. De verwachting was dat het werk sneller zou gaan, maar dat is helaas niet het geval. In de avonduren en in het weekend is de oversteek open. Als het mogelijk is, zetten we de oversteek tussendoor ook even open. Maar houd in uw planning rekening met extra reistijd. (Brom)fietsers en voetgangers worden tijdens de afsluiting omgeleid via rotonde Scharnerweg. Verkeersregelaars helpen u verder op weg.

Oprit Sint Gerardusweg

Sinds medio april is de ombouw van knooppunt Europaplein zo goed als afgerond. Zo goed als, want binnenkort sluiten we de oprit naar de A2 richting Luik vanaf de Sint Gerardusweg definitief af voor verkeer. Via een nieuwe weg – het Winterbed – kan verkeer dan vanaf de Groene Loper doorgaan richting John. F. Kennedysingel.

Eerder lieten we weten de oprit vanaf de Sint Gerardusweg eind dit jaar definitief af te sluiten. Avenue2 haalt het niet om de oprit vanaf de Sint Gerardusweg eind dit jaar definitief af te sluiten. De klus verschuift naar de eerste maanden van 2018. Het heeft weinig zin om nu de oprit vanaf de Sint Gerardusweg al af te sluiten, open te breken en vervolgens mogelijk niet verder te kunnen werken vanwege (te) slechte weersomstandigheden. We willen voorkomen dat omwonenden langer dan nodig hinder zouden ondervinden.

 

Weer volop parkeren bij nieuwe Albert Heijn

Eindelijk is de parkeerplaats bij Albert Heijn aan de Scharnerweg af. Om dat te vieren is op 1 en 2 december flink uitgepakt. Omwonenden konden samen ontbijten en lunchen en er was muziek en gezelligheid. 

 
 

Bomen enzo...

In 2018 moet de inrichting van het openbaar gebied voor de Groene Loper tussen Geusselt en Europaplein af zijn. Daar horen ook honderden bomen bij voor de Groene Loper én voor het nieuwe stadspark in Maastricht-Oost tussen ANWB- en Torenflat.


Bekijk hier de aflevering van Via Maastricht bij L1 van 3 december jl. over de bomen.

 
  Meer informatie of vragen? Ga naar www.a2maastricht.nl
U kunt ook mailen of bellen naar servicelijnmaastrichtoost@maastricht.nl of 043 350 71 50
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Mailing verstuurd via Sendtex.