Maastricht, 15 september 2017


» Voortgang Viaductweg en Terblijterweg

» Trillen damwandplanken bergbezinkbassin Rothem

» Fiets- en voetgangersoversteek Adelbert van Scharnlaan-Heerderweg opgeschoven 

» Gemeenteflat staat in ‘nationale top tien’

» Musica Sacra op de Groene Loper met 'Geluidsmuur'

Voortgang Viaductweg en Terblijterweg

Sinds ruim een week zijn we aan de slag met de herinrichting van de Viaductweg en Terblijterweg. Fase 1 van het werk duurt tot 4 oktober. Van 4 tot 23 oktober zijn we bezig met fase 2 en 3 van de werkzaamheden. Autoverkeer moet rekening houden met afsluitingen en omleidingen. Omwonenden krijgen te maken met hinder door machines en materieel. Op de hoogte blijven van de voortgang? We plaatsen regelmatig een update op onze website.

Vermijd hinder, probeer een e-bike!
Tijdens de werkzaamheden zet Maastricht Bereikbaar een beperkt aantal e-bikes in. Zo kunnen bewoners en werknemers in de omliggende wijken verkeershinder vermijden. Wilt u gratis een e-bike proberen? Kijk op www.maastrichtbereikbaar.nl/viaductweg voor het aanbod en de voorwaarden. Wees er snel bij, vol = vol.

Trillen damwandplanken bergbezinkbassin Rothem

Sinds 21 augustus werkt Avenue 2 -in opdracht van de gemeente Meerssen- aan het nieuwe bergbezinkbassin bij rotonde Witte Hoek in Rothem. Afgelopen weken hebben we het werkterrein vrijgemaakt en ingericht. Dinsdag 12 september is de aanleg van de bouwkuip gestart. Daarvoor trillen we damwandplanken in de grond. Als alles volgens planning verloopt, duren de trilwerkzaamheden één week. Omwonenden kunnen geluids- en lichte trillingshinder ervaren.

Fiets- en voetgangersoversteek Adelbert van Scharnlaan-Heerderweg opgeschoven 

Sinds maandag 11 september is de fiets- en voetgangersoversteek ter hoogte van de Adelbert van Scharnlaan en Heerderweg ongeveer 50 meter zuidwaarts opgeschoven (richting Europaplein). Dat is nodig voor de aanleg van de Groene Loper. (Brom)fietsers en voetgangers steken nu recht over vanuit de Adelbert van Scharnlaan -over de toekomstige Groene Loper- en komen uit bij Praxis aan de Heerderweg. 

Komende tijd zal de oversteek nog vaker iets verschoven worden. Waar de oversteek precies is, is steeds afhankelijk van de plek waar gewerkt wordt.

Plannen = passen + meten
De inrichting van het openbaar gebied voor de Groene Loper tussen Geusselt en Europaplein is steeds passen en meten. Wanneer bouwer Avenue2 op de ene plek even niet verder kan, wordt meteen gekeken waar dat wel kan, zodat het werk niet stilligt. 

 

Gemeenteflat staat in ‘nationale top tien’

De gerestaureerde Gemeenteflat staat op een postzegel van PostNL. Met het postzegelvel 'Architectuur wederopbouw' schenkt PostNL aandacht aan tien iconische gebouwen die tijdens de wederopbouw na WOII gebouwd werden. En in die ‘nationale top tien’ staat dus ook de Gemeenteflat langs de Groene Loper.

 
 

Musica Sacra op de Groene Loper met 'Geluidsmuur'

Van 14 tot en met 17 september vindt het kunstenfestival Musica Sacra weer plaats in Maastricht. Op diverse locaties kunnen mensen kijken en luisteren naar dans, theater, performance, film en beeldende kunst. Dit jaar ook op de Groene Loper! 

Vanochtend om 6.45 uur startte Musica Sacra met de voorstelling 'Geluidsmuur' van kunstenaar Dönci Bànki in de Lourdeskerk en op de Groene Loper. 'Geluidsmuur' gaat over een ontmoeting tussen twee
mensen op een bijzondere plek. Eén van de spelers is bijna blind. Het thema ‘In het begin’, past helemaal bij de Groene Loper, die een transitie doormaakt van beton naar groen.

De voorstelling vindt telkens plaats bij zonsopgang en zonsondergang. Kijk hier voor het volledige programma.

 
  Meer informatie of vragen? Ga naar www.a2maastricht.nl
U kunt ook mailen of bellen naar servicelijnmaastrichtoost@maastricht.nl of 043 350 71 50
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Mailing verstuurd via Sendtex.