Maastricht, 8 september 2017


» Plannen blijft passen en meten

» Werkzaamheden Viaductweg en Terblijterweg van start

» Oversteek Voltastraat drie weken afgesloten voor autoverkeer

» Fiets- en voetgangersoversteek Frankenstraat tijdelijk dicht

» Één plan voor stad en snelweg

Plannen blijft passen en meten

De inrichting van het openbaar gebied voor de Groene Loper tussen Geusselt en Europaplein is steeds passen en meten. Wanneer bouwer Avenue2 op de ene plek even niet verder kan, wordt meteen gekeken waar dat wel kan, zodat het werk niet stilligt. Daarom kan het zijn dat u pas kort van tevoren van ons hoort waar precies wordt gewerkt en wat u daarvan merkt. Dat is vervelend, maar helaas onvermijdelijk.

Werkzaamheden Viaductweg en Terblijterweg van start

Fase 1 van de herinrichting van de Viaductweg en Terblijterweg is gestart op woensdagavond 6 september. Tot 4 oktober werken we aan de Viaductweg tussen de Meerssenerweg en kruispunt Geusselt. Van 4 tot 23 oktober zijn we bezig met fase 2 en 3 van de werkzaamheden.

Autoverkeer moet rekening houden met afsluitingen en omleidingen. Omwonenden krijgen te maken met hinder door machines en materieel. 

Vermijd hinder, probeer een e-bike!
Tijdens de werkzaamheden zet Maastricht Bereikbaar een beperkt aantal e-bikes in. Zo kunnen bewoners en werknemers in de omliggende wijken verkeershinder vermijden. Wilt u gratis een e-bike proberen? Kijk op www.maastrichtbereikbaar.nl/viaductweg voor het aanbod en de voorwaarden. Wees er snel bij, vol = vol.

Oversteek Voltastraat drie weken afgesloten voor autoverkeer

Sinds 4 september is de oversteek Voltastraat - Professor Cobbenhagenstraat afgesloten voor autoverkeer. Dat is nodig voor de aanleg van een nieuw riool in de Professor Cobbenhagenstraat. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen wel door. Naar verwachting is de oversteek vanaf 23 september weer open voor alle verkeer.

Fiets- en voetgangersoversteek Frankenstraat tijdelijk dicht

De fiets- en voetgangersoversteek bij de Frankenstraat is sinds 5 september afgesloten. Dat is nodig voor de aanleg van de Groene Loper. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen oversteken via de Scharnerweg of de Voltastraat. Naar verwachting is de oversteek half september weer open.

 

A2-Buren: van school naar huis

Ze ‘wonen’ praktisch tegenover elkaar: het Sint Maartenscollege en het Enexishuis. De Groene Loper legt letterlijk en figuurlijk de verbinding. Docent Marjo de Vries geeft les aan de bovenbouw van het VWO. Ze liep laatst binnen bij het Enexishuis: “Ik ben erg blij met hun komst. En zeker zo dichtbij!”

 
  Meer informatie of vragen? Ga naar www.a2maastricht.nl
U kunt ook mailen of bellen naar servicelijnmaastrichtoost@maastricht.nl of 043 350 71 50
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Mailing verstuurd via Sendtex.