Maastricht, 21 september 2017


» Dicht – open – dicht: hinder bij oversteek Voltastraat nog niet voorbij

» Vloer en wanden bergbezinkbassin Geusselt

» Voortgang herinrichting Viaductweg en Terblijterweg

» Let op: werkterrein!

Dicht – open – dicht: hinder bij oversteek Voltastraat nog niet voorbij

De oversteek Voltastraat – Professor Cobbenhagenstraat is tijdelijk weer open voor alle verkeer. Het werk aan het riool in de Professor Cobbenhagenstraat is klaar. Maar, de hinder voor omwonenden en overstekend verkeer is hier nog niet voorbij. Naar verwachting gaat de oversteek na de eerste week van oktober opnieuw dicht voor alle verkeer. Zes weken deze keer, voor asfalteerwerk en de verdere inrichting en aansluiting op de Groene Loper. Dan moeten dus niet alleen auto's, maar ook (brom)fietsers en voetgangers rekening houden met omleidingsroutes.

Vloer en wanden bergbezinkbassin Geusselt

Het bergbezinkbassin bij Geusselt krijgt steeds meer vorm. Half augustus werd het onderwaterbeton gestort. Na een periode van uitharden, hebben we het grondwater weggepompt en de betonlaag gereinigd en geëgaliseerd. Nu kunnen we de constructievloer storten. Daar zijn we tot eind september mee bezig. Als de vloer af is, gaan we verder met de bouw van de wanden. 

Herinrichting Viaductweg en Terblijterweg

Geusselt ligt nog één keer op de schop, voor de herinrichting van de Viaductweg en Terblijterweg. We zijn inmiddels twee weken aan de slag en fase 1 is op de helft. Vooralsnog verloopt alles volgens planning. Fase 1 duurt tot 4 oktober. Daarna zijn we tot 23 oktober bezig met fase 2 en 3 van de werkzaamheden. 

Extra afsluiting in fase 2
Vanaf 4 oktober komt er, naast de afsluitingen uit fase 1, een extra afsluiting bij voor autoverkeer. Tot maandagochtend 23 oktober kan verkeer komende vanuit het noorden (Eindhoven/Heerlen) bij kruispunt Geusselt niet links afslaan naar Berg en Terblijt (Terblijterweg). Houd rekening met extra hinder en drukte op de omleidingsroutes.

Hinder vermijden? Probeer gratis een e-bike van Maastricht Bereikbaar. Kijk op www.maastrichtbereikbaar.nl/viaductweg voor het aanbod en de voorwaarden. Wees er snel bij, vol = vol.

Let op: werkterrein!

De toekomstige Groene Loper is en blijft voorlopig nog
werkterrein. Bent u te voet? Op de (brom)fiets? Of kijkt u graag naar het werk? Zorg goed voor uw eigen veiligheid. Daarom een vriendelijk maar dringend verzoek om goed op te letten. Zet uw eigen veiligheid en die van anderen niet op het spel!

  Meer informatie of vragen? Ga naar www.a2maastricht.nl
U kunt ook mailen of bellen naar servicelijnmaastrichtoost@maastricht.nl of 043 350 71 50
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Mailing verstuurd via Sendtex.