Maastricht, 20 oktober 2017


» 20 tot 23 oktober: extra verkeershinder rond Geusselt door afronding herinrichting

» Passen en meten bij rotonde Scharnerweg

» Groene 'reuzenpilaren'

20 tot 23 oktober: extra verkeershinder rond Geusselt door afronding herinrichting

Komend weekend, van vrijdagavond 20 tot maandagochtend 23 oktober, ronden we de herinrichting van de Viaductweg en Terblijterweg af. In dit weekend richten we ook kruispunt Meerssenerweg-Viaductweg én kruising Terblijterweg inclusief op- en afritten opnieuw in.

Naast de afsluitingen uit fase 1 en 2 komen er in de laatste fase nog een aantal extra afsluitingen. Voor doorgaand verkeer op de A2/N2 (tunnel) is er geen hinder. Ook verkeer tussen de A2 en het stadscentrum kan tijdens de werkzaamheden steeds doorgaan over de twee nieuwe viaducten bij kruispunt Meerssenerweg-Viaductweg.

Gaat u de weg op? Wees dan alert op gewijzigde situaties en let goed op de gele omleidingsborden! 

Rioolwerk bij rotonde Witte Hoek loopt uit

Half oktober zijn we begonnen met het aansluiten van bergbezinkbassin Rothem op het rioolstelsel van de gemeente Meerssen. Daarvoor werken we sinds maandag 16 oktober bij rotonde Witte Hoek.

De werkzaamheden duren helaas langer dan verwacht. Daarom zijn we ook komende week nog de hele week bezig met het rioolwerk bij rotonde Witte Hoek. Dat betekent dat de rotonde ook komende week gedeeltelijk is afgesloten.

Passen en meten bij rotonde Scharnerweg

Deze zomer ging de nieuwe rotonde aan de Scharnerweg open voor verkeer. Maar zoals bekend is het nog steeds een tijdelijke situatie! De toegangswegen en de rotonde zelf zijn nog niet af. Auto’s, fietsers en voetgangers moeten héél goed opletten. 

- Storing verlichting rotonde -
We hebben meldingen gekregen en ook zelf geconstateerd dat de nieuwe verlichting bij de rotonde Scharnerweg 's avonds hapert. We hebben dit gemeld bij de netbeheerder Enexis. Zij zullen de hapering zo snel mogelijk oplossen. 

 

Groene 'reuzenpilaren'

De groene ‘reuzenpilaren’ die binnenkort op de Groene Loper komen te staan, staan nu nog bij een gespecialiseerde boomkwekerij Bruns, op ruim vijf uur autorijden nabij het Noord-Duitse Bremen. Ze zijn acht tot tien meter hoog. De bovenkanten van de groene ‘reuzenpilaren’ moeten nog naar elkaar toe groeien en op deze manier ontstaan boombogen.

En dat is precies wat projectbureau A2 Maastricht en Avenue2 nog zochten voor de Groene Loper; extra in het oog springende, beeldbepalende groene elementen die het straks nog interessanter maken voor mensen én vogels om de nieuwe laan te gebruiken.

 
  Meer informatie of vragen? Ga naar www.a2maastricht.nl
U kunt ook mailen of bellen naar servicelijnmaastrichtoost@maastricht.nl of 043 350 71 50
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Mailing verstuurd via Sendtex.