Maastricht, 26 oktober 2017

» Nacht van 2 op 3 november: deklaag en definitieve markering Meerssenerweg

» Dit weekend: afronding rioolwerk bij rotonde Witte Hoek

» Herinrichting Dr. Schaepmanstraat en Burg. Bauduinstraat

» Actieprogramma: Mijn Gezonde Groene LoperWaarom planstudie Stad en Spoor?

Nacht van 2 op 3 november: deklaag en definitieve markering Meerssenerweg

Afgelopen weekend, van vrijdagavond 20 tot maandagochtend 23 oktober, werkten onze wegenbouwers aan de afronding van de herinrichting van de Viaductweg en Terblijterweg. Helaas is het toen niet gelukt om alle werkzaamheden af te ronden. Zo ontbreekt de bovenste laag asfalt (de deklaag) en de definitieve wegmarkering nog op de Meerssenerweg, aan weerszijden van de Viaductweg. 

Deze brengen we in de nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 november alsnog aan. De Meerssenerweg is dan tussen de Viaductweg en de Mosa en tussen de Viaductweg en de rotonde bij de Balijeweg afgesloten voor doorgaand autoverkeer. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen wel door, onder begeleiding van verkeersregelaars.

Let op! De planning is onder voorbehoud. Deze is namelijk afhankelijk van diverse omstandigheden, zoals het weer.

Dit weekend: afronding rioolwerk bij rotonde Witte Hoek

Vorige week berichtten we dat het rioolwerk bij rotonde Witte Hoek langer duurt dan verwacht. Het werk vordert, maar we zijn nog niet klaar. Daarom werken we ook op zaterdag 28 en zondag 29 oktober door. Naar verwachting is de rotonde maandagochtend 30 oktober weer open en werken we vanaf dan aan het rioolstelsel bij de weg Kruisdonk.

Herinrichting Dr. Schaepmanstraat en Burg. Bauduinstraat

Sinds april van dit jaar zijn we aan de slag met de inrichting van het openbaar gebied tussen Geusselt en Europaplein. Om de Doctor Schaepmanstraat aan te sluiten op de toekomstige Groene Loper, richten we deze straat en de Burgemeester Bauduinstraat opnieuw in.

 

Actieprogramma: Mijn Gezonde Groene Loper

Waarom planstudie Stad en Spoor?

Wist u dat ruim 30.000 reizigers dagelijks gebruik maken van het station in Maastricht door de bus of de trein te nemen? En dat steeds vaker de fiets wordt gebruikt als transportmiddel van of naar het station? En dat ruim 40.000 inwoners van Maastricht, die ten oosten van het spoor wonen, het spoor kruisen als zij naar de binnenstad reizen? Dat intensieve gebruik is mede de aanleiding om een brede verkenning te doen naar de toekomst van de stationsomgeving en de relatie met de stad en de Euregio.

De planstudie Stad en Spoor Maastricht is een brede verkenning vanuit verschillende invalshoeken van de stationsomgeving en de relatie met de stad en Euregio. Een bijzondere kans voor dit gebied om op sociaal, economisch en ruimtelijk terrein nieuwe mogelijkheden te benutten en toekomstbestendig te maken. De planstudie is een samenwerking tussen NS, ProRail, Maastricht Bereikbaar, Provincie, Projectbureau A2 Maastricht en gemeente Maastricht.

Meer weten over actieprogramma Mijn Gezonde Groene Loper? Klik hier.

 
  Meer informatie of vragen? Ga naar www.a2maastricht.nl
U kunt ook mailen of bellen naar servicelijnmaastrichtoost@maastricht.nl of 043 350 71 50
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Mailing verstuurd via Sendtex.