Maastricht, 10 augustus 2017


» Voorbereiding stort onderwaterbeton bergbezinkbassin Geusselt

» Sloop gebouw Albert Heijn Scharnerweg in volle gang

» A2-Buren: van Wifi tot Wipkip, het nieuwe stadspark Maastricht-Oost zorgt voor verbinding

Voorbereiding stort onderwaterbeton bergbezinkbassin Geusselt

We zijn volop aan de slag met het aanleggen van het bergbezinkbassin bij het Geusseltstadion. Ook in de bouwvak werken we door.

Op maandag 14 augustus storten we het onderwaterbeton. Voordat we dat kunnen doen, vinden er onderwater nog een aantal voorbereidende werkzaamheden plaats. Daar zetten we duikers voor in. Zij verwijderen bijvoorbeeld overtollig slib op de bodem en plaatsen de laatste ankers.

De onderwaterbeton heeft een aantal weken nodig om uit te harden. Als de vloer is uitgehard, pompen we het grondwater weg en gaan we verder met de bouw van wanden, pompkelder en – tot slot – het dak. 

 

Sloop gebouw Albert Heijn Scharnerweg in volle gang

Na de opening van de nieuwe Albert Heijn, Etos en Gall&Gall aan de Scharnerweg is Albert Heijn en Ontwikkel- en Bouwcombinatie Laudy - Strukton gestart met de sloop van het oude gebouw. 

Het slopen gebeurt met sloopkranen die het gebouw beetje bij beetje afbreken. Ter plekke wordt het puin gesorteerd, waarna het wordt afgevoerd. De sloop duurt tot het einde van de bouwvak en is naar verwachting voor maandag 21 augustus klaar.

 
 

A2-Buren: van Wifi tot Wipkip, het nieuwe stadspark Maastricht-Oost zorgt voor verbinding

Stadspark Maastricht-Oost krijgt steeds meer vorm. De gemeente zorgt voor het ‘grijs en groen’: beplanting, paden, zitbanken, verlichting en afvalbakken. Maar de bewoners willen meer: “De A2 heeft jarenlang als een mes door het gebied gesneden. Met onze plannen willen we weer voor verbinding zorgen” vertelt Raymond Dassen, penningmeester van de Stichting Stadspark Maastricht-Oost.

 
  Meer informatie of vragen? Ga naar www.a2maastricht.nl
U kunt ook mailen of bellen naar servicelijnmaastrichtoost@maastricht.nl of 043 350 71 50
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Mailing verstuurd via Sendtex.